Semnale care arata o performanța scazuta

La începutul anului 2015, am avut o întâlnire cu unul dintre clienții mei, Bruno, care avea nevoie de o creștere de productivitate, o creștere destul de mare, creștere ce trebuia obținută în 3 luni.

Am făcut o vizită de 30 de minute în fabrică, după care i-am spus că este posibil să atingem ținta de productivitate dorita în 3 luni.

După cele 3 luni, evident am atins ținta de productivitate, Bruno mi-a spus:

”Am fost surprins când ai acceptat provocarea dar în condițiile oferite (plata se face numai dacă ținta era atinsă – strategie win-win) n-am avut nimic de zis. Dar spune-mi te rog cum ai știut, după o vizită de 30 de minute în fabrică, că putem atinge ținta de productivitate?”

I-am răspuns că am văzut că:

  • oamenii lucrau din greu,
  • pe linii era o cantitate mare de WIP (work in progress),
  • se lucra în loturi,
  • oamenii umblau mult prin secție (le lipsea ceva și căutau),
  • performanța nu era măsurată zilnic.

Acestea sunt câteva semnale care arata o performanța scazută, care m-au ajutat să-mi dau seama că această țintă ambițioasă de productivitate poate fi atinsă în cele 3 luni.

În plus, în primele zile de consultanță, mi-am dat seama că am șansa de a lucra cu o echipă de management extraordinară, deschisă la sugestii și care dorește să îmbunătățească. Ceea ce este un avantaj major pentru un consultant.

Semnele descrise mai sus exista (cu diferite nivele de intensitate) în orice companie și arată faptul că performanța poate fi îmbunătățită.

Performanța poate fi îmbunătățită continuu! Nu exista o limita superioara a performantei. Dacă nivelul de performanța atins este ”confortabil” trebuie să-ți pui semne de întrebare pentru viitorul companiei.

Dacă ești nemultumit de nivelul de performanța al companiei, sună-mă (+40-788-786383) sau trimite-mi un email: adrian.oprea@avoleanconsulting.ro sau adrian@adrianoprea.com.

Sursa: Signs of a low performance


Adrian Oprea ajută clienții să obțină rezultate spectaculoase de productivitate într-un timp scurt, de maxim 90 de zile. De peste 10 ani este arhitectul îmbunătățirii proceselor de management și operaționale ale clienților, astfel încât aceștia să obțină o productivitate ridicată și un nivel ridicat de calitate a produselor.

2 comentarii la „Semnale care arata o performanța scazuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *