Rolul unui consultant Lean Manufacturing

Care credeti ca ar fi rolul unui consultant Lean Manufacturing in activitatea pe care o depuneti? La ce schimbari asteptati dupa implementarea sistemului Lean?

Scopul principal pentru care angajati un consultant Lean Manufacturing este Imbunatatirea performantelor in cadrul organizatiei dumneavoastra.

Prin Imbunatatirea performantelor intelegem:

  • Eliminarea pierderilor din procesul de productie
  • Reducerea timpului de fabricatie (banii se vor intoarce mai repede in firma)
  • Cresterea capacitatii de productie folosind aceleasi dotari - prin cresterea capacitatii operationale;
  • Crearea de spatiu;
  • Imbunatatirea procesului de fabricatie, imbunatatire care NU se bazeaza pe investitii.
  • Reducerea stocurilor de produse finite si materii prime.

Pe ca imbunatatirile de mai sus sa se autosustina, AVO Lean consulting, in calitate de consultant Lean Manufacturing, actioneaza pentru imbunatatirea continua a leadership-ului si a comunicarii in cadrul departamentelor si intre departamente.

Deci, pentru ca implementarea Lean Manufacturing sa fie completa si durabila, AVO Lean consulting, in calitate de consultant Lean Manufacturing se concentreaza si pe responsabilizarea oamenilor, de care depinde, in final, succesul implementarii Lean Manufacturing.

Concluzionand, rezultatele dumneavoastra dupa implementarea sistemului Lean, ar trebui sa se reflecte intr-un sistem de lucru eficient, folosit de oameni responsabili care conduc la imbunatatirea performantelor ceea ce conduce la o marja de profit mai mare!


Adrian Oprea ajută clienții să obțină rezultate spectaculoase de productivitate într-un timp scurt, de maxim 90 de zile. De peste 10 ani este arhitectul îmbunătățirii proceselor de management și operaționale ale clienților, astfel încât aceștia să obțină o productivitate ridicată și un nivel ridicat de calitate a produselor.

Un comentariu la „Rolul unui consultant Lean Manufacturing

  1. Rolul de baza al unui consultant LEAN este gasirea de noi oportunitati de imbunatatire pentru procesele date in vederea cresterii eficientei si a eliminarii pierderilor. Totusi, in primul rand, un consultant LEAN va construi o relatie deosebita cu echipa cu care lucreaza, de la operatori la manageri. El nu are subalterni directi de aceea va da dovada de increderere, implicare si onestitate pentru a reusi sa conduca un plan de actiune.
    Implementarea si sustinerea sistemului LEAN va aduce nenumarate schimbari ca de exemplu, restructurarea personalului in functie de „Talent” si durata proceselor, cresterea calitatii, optimizarea spatiului si in primul rand va crea o noua mentalitate in randul angajatilor astfel in cat vor fi orientati spre eficienta si vor avea capacitatea de a vedea ei insisi noi oportunitati de imbunatatire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *