Puterea raportului saptamanal

De ce este necesar raportPuterea Raportului saptamanalul saptamanal?

La prima vedere, scrierea/primirea unui raport saptamanal este o informare a celui care scrie raportul către cel care primește raportul. Dar, un raport poate fi un instrument activ care ajută la creșterea eficientei și consolidarea echipei, înțelegerea problemelor cu care se confrunta echipa și rezolvarea lor.

Cum te ajuta scrierea/citirea raportului saptamanal:

Pentru cel care raportează

Pentru cel ce primeste Raportul

Te ajuta sa nu uiți. Atunci când scrii un raport, de obicei îl actualizezi pe cel de săptămâna trecută. Astfel, dacă ai uitat ceva îți vei aminti. Te ajuta sa nu uiți. Atunci când citești raportul, îl compari cu cel de săptămâna trecută și vezi dacă o activitate a fost omisă sau întârziată.
Primești feedback regulat. În primul rând de la tine: ești mulțumit cu ce ai făcut săptămâna trecută? Ce ți-a scăpat? Ce puteai face mai bine, mai repede, etc? Cum puteai să-ți ajuți colegii mai bine? Şamd Oferi feedback regulat. După ce ai citit cu atenție raportul, gândește-te care sunt lucrurile pentru care trebuie să feliciți un om sau echipa. Activitățile care nu au mers foarte bine, de ce au mers așa? Puteai să fii mai atent și să oferi mai multă îndrumare? Oare cerințele tale au fost clare și corect înțelese de toți? Şamd
Crește eficiența. Feedback-ul primit te ajută săștii cum lucrezi, ce trebuie săîmbunătățești, etc. Crește eficiența. Feedback-ul pe care-l oferi ajută omul să știe cum lucrează, ce trebuie sa îmbunătățească, etc. Știind ce face bine și ce trebuie sa îmbunătățească, performanța acestuia, în general, va crește.

Crescând eficiența echipei, implicit și va crește și a ta, doar faci parte din echipă.

Trage un semnal dacă ești supraîncărcat Trage un semnal despre încărcarea echipei. Consideri ca echipa este supraîncărcată? Ce faci? - vezi acest lucru în avans și ai timp să iei măsuri.
Pentru a avea toate avantajele de mai sus trebuie să-ți aloci timp pentru citirea rapoartelor și pentru a discuta raportul cu echipa sau individual (după caz)

Primul care beneficiază de puterea raportului ești chiar tu. Dacă-ți faci un raport scris cel puțin săptămânal, vei observa o creștere a eficienței personale, creștere care se reflectă, de obicei, în mai mult timp disponibil. Totodată vei fi mai critic cu tine și astfel vei crește calitatea acțiunilor tale.

Dacă ai subordonați, cere-le să facă un raport săptămânal, ca să-i ajuți și pe ei să fie mai buni. Incearca timp de trei saptamani si vei vedea puterea raportului saptamanal.

ATENTIE! Raportul nu trebuie să fie complicat și să necesite câteva ore până-l scrii. - Dacă este așa este o pierdere. In plus, gandeste-te si la cine citeste raportul; de cat timp are nevoie ca sa citeasca 4-5 rapoarte?

Personal prefer un raport simplu, care cuprinde următoarele secțiuni:

1. Acțiuni încheiate în săptămâna respectivă – eventuale comentarii

2. Acțiuni în derulare – care este stadiul actual

3. Acțiuni viitoare – când vor începe și durata planificată

Poti descarca modelul de raport saptamanal in format MS Word sau pdf. 

Modifica acest model astfel incat sa corespunda nevoilor tale, dar NU-l complica.

 

2 comentarii la „Puterea raportului saptamanal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.