Eficacitate si eficienta

Ce diferență este între EFICIENȚĂ și EFICACITATE.

Poți fii eficient dacă nu ești eficace?

Considerăm ca eficacitatea și eficiența ca fiind sinonime.

Dar, Eficacitatea înseamnă CE trebuie să faci și pornește de la răspunsul la întrebarea „CARE este afacerea mea?

Era un început plăcut de primăvară și managementul firmei de producție a luat decizia de a construi o hală nouă pentru a mării spațiul de producție. De fapt, trebuia pus un acoperiș între două hale existente și doi pereți, ușile necesare, tras curentul, etc.

Pentru a reduce costul de construcție decizia a fost de a executa lucrările cu resurse proprii și sarcina a căzut pe umerii oamenilor de la mentenanță.

A urmat o perioadă dificilă, stabilirea materialelor necesare, aprovizionarea cu materiale, locurile pentru amplasarea prizelor, măsurători, diferențe de opinii, frustrări, samd.

Acum, întrebarea mea este dacă oamenii de la mentenanță, care au construit hala, au fost eficienți în ceea ce au făcut?

Așa cum am spus mai devreme, eficacitatea înseamnă CE trebuie să fac. Eficiența este CUM trebuie să fac ceea CE trebuie.

Cu toții am întâlnit de multe ori situația în care oamenii de la mentenanță fac tot felul de lucruri: garduri, acoperiș, diverse suporturi, etc.

Apropo, după 7 luni de zile hala a fost finalizată și funcțională. În acest timp, planul de mentenanță a fost prioritatea numărul 2 și se doar se reparau mașinile și utilajele care se defectau.

Repet întrebarea: Au fost oamenii de la mentenanță eficienți când au construit hala?

Sunt Adrian Oprea, inginer mecanic si-mi ajut clientii sa obtina o productivitate ridicata, care parea imposibil de realizat. Astfel, firmele cu care am lucrat au câștigat anual zeci de milioane de euro ca urmare a îmbunătățirilor făcute. Și câștigă în continuare.

Dacă tu crezi că firma ta poate deveni lider în domeniul în care activezi, dacă vrei să lași moștenire un nume care să apară primul în mintea oamenilor atunci când discuta despre domeniul în care activezi, un nume care să reziste trecerii timpului, atunci am un produs perfect pentru tine.

2 comentarii la „Eficacitate si eficienta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *