Definirea Performantei si influenta in rezultatele organizatiei

Modul de stabilire și definire a performanței are o influență majoră asupra rezultatelor obținute de organizația în care lucrezi, societate comercială, organizație non-profit sau guvernamentală.

Productivitatea și eficiența sunt indicatorii care se folosesc frecvent pentru măsurarea performanței și este relativ simplu să stabilești acești indicatori pentru operatorii direct productivi.

Dar, știm cu toții, că productivitatea unui produs începe de la inginerul care proiectează produsul respectiv. Cum măsori performanța acestui inginer? Sau a operatorului de logistică? Sau a contabilului?

Ce sistem folosești pentru a obține angajamentul și devotamentul acestor oameni, care nu sunt direct productivi? Cum faci ca acești oameni să se simtă respectați și că munca lor este importantă? Dacă răspunsul este doar financiar, să ști că oricând poate să primească o ofertă mai bună și să plece.

Pentru acești oameni, performanța trebuie definită și non-financiar, ca să însemne ceva pentru ei și pentru a obține angajamentul lor. Ceva care să fie deasupra nevoilor de bază din piramida lui Maslow.

Ce sistem folosești? Doar financiar sau și non-financiar?


Adrian Oprea ajută clienții să obțină rezultate spectaculoase de productivitate într-un timp scurt, de maxim 90 de zile. De peste 10 ani este arhitectul îmbunătățirii proceselor de management și operaționale ale clienților, astfel încât aceștia să obțină o productivitate ridicată și un nivel ridicat de calitate a produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *