Cum sa lucrezi eficient?

LabirintAuzim din ce in ce mai des despre faptul ca "muncitorii romani nu sunt eficienti" sau "companiile romanesti nu sunt competitive".

Ce inseamna toate acestea?

Oare muncitorii romani sunt lenesi si trebuie sa munceasca mai mult? Sau ca rezultatele muncii sunt slabe raportate la efortul depus (de oameni si companie)?

Eu cred ca este vorba de cel de-al doilea aspect. Este vorba de EFICIENTA PROCESULUI!

Cred ca am putea spune ca eficienta este data de timpul scurs de la primirea comenzii pentru un produs/serviciu (executia une piese, a unui soft, a unei cereri de credit) pana la livrarea acestuia (lead-time). Cu cat acest timp este mai lung, cu atat eficienta (profitul) este mai scazuta. Sau, altfel spus

Eficienta = valoarea adaugata (constanta)/timpul necesar pentru livrare (variabil). ATENTIE! Este vorba de timpul necesar pentru livrare si NU timpul de executie.

Principala cauza pentru care timpul lung necesar pentru livrare este ca se pierde timp in cadrul procesului! Cum? De exemplu daca o persoana executa o operatie din cadrul unui proces (o strunjire, un program pentru soft, analiza cererii de credit) aceasta va fi platita numai la livrarea produsului final. Altfel spus, respectiva operatie este o pierdere (se consuma timp, energie, bani) pana la livrarea produsului. Cu cat timpul de livrare este mai lung, cu atat performanta companiei este mai scazuta (sunt influentate cashflow-ul, cifra de afaceri, profitabilitatea, etc)

In concluzie, putem spune ca o firma este competitiva daca procesele din cadrul firme sunt optimizate astfel incat sa elimine pierderile, pierderi care duc la cresterea timpului de livrare a produsului. In general, aceste pierderi reprezinta 20-40% din durata totala a procesului. Deci, in loc sa va ganditi ce masini, utilaje, etc, sa cumparati sau cati oameni sa mai angajati, ganditi-va cat castigati eliminand aceste pierderi printr-o organizare mai buna, fara nici un fel de investitii suplimentare.

AVO Lean consulting este specializata in eliminarea risipei si cresterea profitului prin sistemul LEAN. LEAN este o filozofie de lucru si un ansamblu de metode care duc la reducerea drastica a costurilor de productie prin eficientizarea muncii.

Compania de training şi consultanta pune accentul pe dezvoltarea angajatilor. Doar intelegand şi aplicand principiile LEAN, acestia vor putea contribui la succesul pe termen lung al organizatiei.

.


Adrian Oprea ajută clienții să obțină rezultate spectaculoase de productivitate într-un timp scurt, de maxim 90 de zile. De peste 10 ani este arhitectul îmbunătățirii proceselor de management și operaționale ale clienților, astfel încât aceștia să obțină o productivitate ridicată și un nivel ridicat de calitate a produselor.

6 comentarii la „Cum sa lucrezi eficient?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *