7 pasi pentru succesul proiectului tau

Proeict de succesPentru succesul proiectului tau, chiar daca este un proiect de imbunatatire sau un proiect pentru implementarea unui produs nou, planificarea detaliata este foarte importanta pentru succesul proiectului.

Aplicand principiul ”Masoara de 3 ori si taie o data!”, planificarea minutioasa a proiectului ajuta la atingerea rapida a rezultatelor si la reducerea timpului si costurilor de implementare.

Doua treimi planificare, analiza si discutii - din timpul total al proiectului  si
O treime implmentare efectiva a proiectului.

Planificarea atenta a fiecarui pas si discutille cu toti cei implicati pentru finalizarea pasului respectiv, va avea ca efect eliminarea multor posibile probleme inca din faza de proiect! Practic, aceste probleme sunt identificate si rezolvate in faza de proiect, ”pe hartie” unde este mult mai ieftin si mai rapid.

Atunci cand pornesti un proiect, trebuie sa te gandesti la urmatorii pasi:

- Care sunt noutatile pe care acest proiect le aduce? (tehnice, tehnologice, materiale noi, etc).

- Am nevoie de scule/dispozitive noi? Daca DA – Cine, Cand, Cum le proiecteaza si le executa.

- Cum, Cand, Cu cine pregatesc pentru noul proiect oamenii care vor lucra efectiv la acest proiect?

- Am capacitatea si cunostintele necesare pentru a executa acest proiect? Daca NU, ce trebuie sa fac?

- Cand execut prototipul si testez proiectul si procesul?

- Cum verific noul produs? Am nevoie de cunostinte si/sau echipamente noi?

- Putem aplica metodologia de evitare a greselilor?

In functie de proiect unele pot fi eliminate sau pot fi adaugate alte intrebari. Pentru succesul proiectului, standardizeaza acesti pasi si aplica-i la fiecare proiect pe care vrei sa-l implementezi.

Dupa cum vedeti, pentru implementarea cu succes a unui proiect trebuie sa se implice mai multe departamente din companie (proiectare, tehnic, logistica, productie, contabilitate si marketing). De aceea este necesar ca UN SINGUR OM sa fie responsabil de implementarea proiectului.

Pentru a corecta rapid si eficient deviatiile (inevitabile) de la plan, trebuie create niste obiective intermediare (milestones). Scopul acestora este de a evidentia problemele aparute si de a cauta solutii de rezolvare (ex. Un material nu a ajuns la noi la momentul planificat. Ce facem? Se justifica folosirea postei rapide sau lucram suplimentar atunci cand ajunge? …).

In principiu, pentru succesul proiectului si implementarea acestuia intr-un timp scurt si cu costuri minime

Gandeste cu atentie planul de proiect si asigura-te ca ai luat in calcul toate optiunile; Implementeaza proiectul rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.